Kurs, opplæring

Det finnes mange muligheter til gratis kurs og rådgivning for etablerere og for folk som allerede er i gang med egen virksomhet.

Ofte er kunsten bare å spørre. Kontakt etablererkontoret i din kommune eller ditt distrikt. Spør eventuelt kommunekontoret hvem du skal kontakte.

I mange småkommuner er det rådmannen eller formannsskapssekretæren som har tiltak for næringslivet som ett av sine arbeidsområder. I litt større kommuner er det ofte egne personer, kalt næringskonsulent, tiltakssjef eller lignende. Store kommuner har gjerne egne avdelinger som er til for å hjelpe - deg. Ta eventuelt også en telefon til fylkeskommunen for å forsikre deg om at du har fått vite om alle muligheter.

Fordelen med å gå på kurs - noen timer, dager eller uker, det varierer - er at du ofte kan få konkrete svar på det du lurer på, det du trenger hjelp til. Dessuten kan du møte og bli kjent med andre som jobber med problemstillinger som ligner dine.

Internett gir også enorme muligheter til å «kurse» deg selv ved selvstudium - sjekk ikke minst informasjonen på dette nettstedet, pluss veien videre til mange andre kilder. For eksempel:

EGEN ETABLERERSKOLE PÅ NETTET

Her kan du gratis gjennomføre etablereropplæring på internett. Etablererskolen gir deg faglig innføring i de viktigste områdene innenfor etablering av bedrift.

Helt gratis kan du gjennomgå en rekke moduler og leksjoner som i sum skal redusere risikoen for en feilsatsing og gjøre veien mot selve etableringen og ikke minst driften av virksomheten sikrere.

Er du gründer som ønsker å starte bedrift? Driver du en bedrift men vil ha «faglig påfyll» i enkelte emner? Er du student, lærer eller forsker som arbeider med entreprenørskap?

Da er gratis elektronisk etablereropplæring et greit valg. Bak tilbudet står Nærings- og handelsdepartementet.

Iniativtakerne håper at du først skal gjøre dine små og store feil på papiret og på PC-skjermen, slik at den videre ferden med bedriften blir så god og trygg som mulig.

Å gå fra idé til kommersialisering ved å starte en egen bedrift krever innsikt i ulike problemstillinger. Med etablereropplæringen er det meningen at du skal kunne danne deg et realistisk bilde av hva arbeidet fram mot etablering innebærer.

Du vil blant annet lage din egen forretningsplan. Med den vil andre kunne vurdere de mulighetene som ligger i din idé og dine planer om egen bedrift.

Du kan ta alle fagområder som opplæringen inneholder, eller du kan ta de fagområdene som er relevant for deg her og nå. Underveis har du hele tiden oppdatert informasjon om progresjonen i kurset og de resultatene du har oppnådd på testene.

Elektronisk etablereropplæring finner du her

naringsdrivende.no
R!SANGER AS
Kolstadgt. 1
0652 OSLO
post@risanger.no
www.risanger.no

Ansv. red:
Otto Risanger

- for deg som driver eget firma