Velkommen!

Velkommen til naringsdrivende.no - skreddersydd for deg som driver eller vil starte eget firma.

Dette er nettstedet for den vesle næringsdrivende/det vesle enkeltpersonforetak (enkeltmannsforetak) som vil ha enkel og grei informasjon om økonomi, skatt og regnskap.

Nettstedet drives av økonomieksperten Otto Risanger, kjent for sine mange bøker, artikler og kurs for etablerere og folk med eget firma.

Se risanger.no for mange flere artikler om kunsten å drive eget firma.


Risangers e-bøker gir klare svar Enkeltpersonforetak og skatt
Her får du en dypere innføring i det den næringsdrivende innehaver bør vite om skatt, fradrag og skattefritak i forbindelse med enkeltpersonforetak, også kalt enkeltmannsforetak.

Eboka er på cirka 100 sider og tar opp svært mange temaer på en grundig, men samtidig lettlest, måte. Inngår med stor rabatt i DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi.

Les mer om eboka "Enkeltpersonforetak og skatt"

Enkeltmannsforetak: Kan jeg salte ned overskuddet og utsette skatt?

Har du som innehaver av et enkeltmannsforetak samme mulighet til å "salte ned" overskudd som de som driver virksomheten som eget selskap?
Les mer

Huskeliste ved oppstart av egen næring

Her er samlet noen punkter om hva du må og hva du bør gjøre i forbindelse med oppstart av enkeltpersonforetak. Huskelista er ikke uttømmende, men kan være en grei start for alle som ikke har drevet enkeltpersonforetak før.
Les mer

MERK! På risanger.no kan du lese mer om skatt og økonomi for næringsdrivende, enkeltpersonforetak, enkeltmannsforetak mv.

Revisjonsfritak: Omdanning av enkeltpersonforetak til AS mer aktuelt

ENKELTPERSONFORETAK: Revisjonsfritaket for små aksjeselskap gjør det mer aktuelt enn før å omdanne enkeltmannsforetak til aksjeselskap. Omdanningen kan gjøres skattefritt hvis bestemte vilkår blir oppfylt.
Les mer

DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi Du som driver virksomhet får tips om bedre økonomi og lavere skatt i Otto Risangers populære e-bokpakke (pdf) med oppdateringsabonnement for kun tre kroner dagen: DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi. UNIKT INNHOLD: Alle skattenyheter. Oppdaterte satser og regulativ. Spar til egen pensjon med fullt fradrag. Bytte selskapsform? Få maks fradrag for mobil, internett, bil, data, reiser&diett, hjemmekontor mv. Moms eller ikke moms? Regnskap. Familie og fradrag. Firma i utlandet.
Les mer om et godt tilbud her

Det beste fra ENK og AS i én selskapsform

Samvirkeforetak (SA) er en relativt dårlig kjent selskapsform som nå blir tatt mer og mer i bruk. SA erstatter blant annet tidligere BA og kan ha mange fordeler, også for den som i dag er næringsdrivende.
Les mer

Kan boten trekkes fra?

Trafikkbøter og lignende kan ikke alltid trekkes fra, selv om den ulovlige handlingen er gjort nettopp for å øke inntektene i yrke eller virksomhet.
Les mer

Kjørebok 2015 KJØREBOK 2015
for alle bilordninger

Trykt hefte (A5) for hanskerommet. Dekker alle krav til dokumentasjon. Unngå straffeskatt. Brukes av tusener.

Les mer

Bestill Kjørebok 2015 i nettbutikken

Derfor må du føre kjørebok i næringen

Alle som bruker bil i jobb eller næring bør føre kjørebok. Kjøreboka kan bli redningen hvis du konfronteres med en overivrig ligningsfunksjonær, skriver Dine Penger. Selvstendig næringsdrivende kan velge mellom to måter å organisere bilholdet på. De kan ha privat bil eller regnskapsføre bilen som yrkesbil/næringsbil. Uansett er kjøreboka avgjørende.
Les mer

Kan jeg selge min egen PC til mitt eget firma?

Mange blir næringsdrivende litt etter litt. De starter i det små, gjerne med sitt eget private inventar og utstyr. Først godt ute i etableringen kommer spørsmålene: Kan jeg selge datautstyret, kontorinventaret osv til mitt eget enkeltpersonforetak? Svaret er ja.
Les mer


Økonomiartikler/tips fra risanger.no

På nettstedet risanger.no finner du hundrevis av aktuelle nyhetsartikler og økonomitips - mange av dem spesialskrevet for deg som er næringsdrivende.
Les tips og nyheter her...naringsdrivende.no
R!SANGER AS
Kolstadgt. 1
0652 OSLO
post@risanger.no
www.risanger.no

Ansv. red:
Otto Risanger

- for deg som driver eget firma